Mi az a csakra? Hol vannak a csakráink?

Minden ember multidimenzionális létező, vagyis nem csak a fizikai testünkben létezünk, hanem a szemmel nem látható asztrál vagy energia és okozati testünkben is. Asztrál testünk három további jelentős rétegre tagolható (   életenergia, mentális és intellektuális). Az asztrál testet 72 000 energiavezeték vagy szubtilis csatorna (nádí) szövi át, és ahol legalább három vezeték találkozik, azokat a kitüntetett helyeket hívjuk csakrának (forgó-kerekeknek, csokroknak, örvényeknek).

Minthogy a szív a vérkeringés, az agy az idegrendszer központi szerve, hasonlóan a szubtilis energiarendszernek is különböző energia központjai (csakrái), csatornái vannak. A központi csatorna a sushumná nádi, amely a hátgerinc aljától a fejtetőig terjed. Ezenkívül még két kiemelt csatornáról érdemes beszélni. Egyik a Pingálá vagy Nap nádi, amely a jobb oldalunkon, illetve a másik az Idá vagy Hold nádi, amely a bal oldalunkon futó  energiavezeték.

Születési adatainkból megismerhetjük a főcsakrák alapvető jellemzőit?

Igen, a kronobiológia segítségével nagyon egyszerűen számítható egyfajta relatív csakra érték. A kapott számok egyértelműen jelzik számunkra az erre az életre kiválasztott feladatok típusát az alacsonyabb csakra értékekkel. Jellemzően ezeken a területeken a fizikai test is merevebb, rugalmatlanabb.

Csakrák működése

A csakrák érzékelik a kozmosz rezgéseit, és ezzel egyidőben minden átélt életeseményünk is nyomot hagy rajtuk. Minden központ más érzékelést írányít, és teljes egészségünkhöz minden egyes csakránkon akadálymentesen kell áramolni az életenergiának. Minden csakra önállóan képes energiát leadni és felvenni. A legismertebb főcsakrák – gerincünknél a fejtetőtől a törzs aljáig, a farokcsontig 7 főcsakra található az asztráltestben – a fizikai test idegi központjaihoz és kitüntetett belsőelválasztású mirigyeihez is kapcsolhatóak.

 

Share This