Jóga

 

1.    Egyéni jóga

Gangá 2003. óta tanít jógát kezdőknek, haladóknak és jógaoktató jelölteknek. 2007 óta légzéstrénerként is sokféle tapasztalatra tett szert, többek között asztmás, allergiás emberek segítésében. Emellett a Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnökségi tagja.

2.      Csoportos jógázás

  • Rendszeres gyakorló jógaóra
  • Időszakos műhelyek, tanfolyamok

 

1. Egyéni foglalkozás

Jóga - szolgáltatás A jógát egyénileg tanítjuk segítve az ideális, hatékony elmélyülést, a részletek pontos átbeszélését. Ilyenkor teljesen egyénreszabott módon végezzük a légzészsabályozó gyakolatokat és ászanákat az Ön otthoni környezetében, ideális időrendjében a jógaoktató teljes figyelmével támogatva.

Az egyéni jógaórákat, az Ön idejének hatékony beosztása érdekében az Ön által megjelölt helyszínen (lakás, iroda) tartjuk, ahol a jógagyakorlatokat közvetlen, személyre szabott útmutatás alapján végezzük 90 vagy 120 percben. Kezdőknek (vagy újra kezdőknek) 3 x 5 órás intenzív alapozó egyéni jógatanfolyamot javaslunk.

A tradicionális jóga órát, a jógapózokat (ászanák) és a légzésszabályozó gyakorlatokat (pránájámák) a személyes igényei szerint alakítjuk ki. Az ászanákat és pránájámákat az egyéni edzettségi és stressz szintje, az egészsége és céljai figyelembe vételével formáljuk, így a lehető leghatékonyabb haladunk a jóga gyakorlásában és tudása bővítésében. joga_egyensuly

Különleges, egyedi lehetőség a jóga gyakorlása alkalmával, hogy kvantum krémek, illóolajok és virágok hatásait is megtapasztalhatja, így is fokozva a megélés minőségét, valamint energiaszintjét.

Az egyéni jógaórák alkalmazhatók terápiás jelleggel is, az Ön egyedi, egészségügyi kihívásaihoz igazodva, hiszen a csoportos óra lehetőségein belül nincs mód ennyire alapos, és személyre szabott átbeszélésekre az egyéni igények és megélések szerint.

2. Csoportos foglalkozás

Rendszeres gyakorló órák

Gyakorló jógaóra

Gyakorló jógaóraMinden csütörtökön 18-19.30 óra között felfrissítő, gyakorló jógaórát tartunk a Hélia Hotelben azoknak, akik már résztvettek alapozó tanfolyamon, ismerik az alapászanákat és a légzőgyakorlatokat, és a rendszeres heti gyakorlásukat szeretnék kényelmes környezetben elvégezni, esetleg utána szaunázni vagy úszni egyet.

 Csakrameditáció

Általában havonta tartjuk a Sivananda jógaközpontban hétfőnként 17-18 óra között. Minden csakrának saját hangrezgése (mantrája), szimbóluma, és színe van. Ezekkel tudjuk működésüket harmonizálni, az érzelmi és mentális blokkokat oldani, a fizikai szervek és testrészek állapotát javítani, akár meggyógyítani.  Kinek javasoljuk ezt a foglalkozást?  Bárkinek, aki töltődni, regenerálódni szeretne,  vagy akinek békére, nyugalomra van szüksége, vagy bármilyen betegségben szenvedőnek. egyensúly

Haladó gyakorló hatha jógaóra

Azoknak ajánljuk ezt az erőteljesebb jóga gyakorlásta a Sivananda jógaközpontban hétfőnként, akik 1)  rendszeresen gyakorolják az alap ászanákat, 2)  kényelmesen tudják végezni a hosszabb légzésszabályozó gyakorlatokat, és 3)  szeretnék akár 4-5 percig is kitartva megtapasztalni egy-egy ászana mélyebb hatásait is, és 4)  szívesen gyakorolnak haladóbb ászana variációkat is.

Heti stressz-elengedő jógaóra

Napjainkban a legtöbb ember jelentős feszültségeket él meg életében, a stresszhatás pedig bonyolult élettani reakciókat vált ki a szervezetből.

A stressz elleni védekezés, illetve a stresszoldás egyik leghatásosabb komplex módja a jóga, a különböző relaxációs technikák gyakorlása. A tradicionális jóga relaxációknak is többféle kivitelezése lehetséges. Heti stresszűző foglalkozásunkban ellazítjuk a gondolatokat, a testet és a lelket is, majd mantrákkal (hangba zárt különleges energiák) mélyítjük tovább a lazítást.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezt a heti stressz levezető relaxációs foglalkozást minden pénteken a Fény Jógaterápiás Intézetben, akár a már meglévő stressz kezelésére, akár annak megelőzésére.

Időszakos műhelyek, tanfolyamok

16 órás hatha jógatanfolyamon

Időről időre lehetőség van résztvenni 16 órás hatha jóga tanfolyamon, amely elvégzésével hiteles, tradicionális alapokat lehet szerezni a biztonságos és hatékony jógázáshoz az ősi tanítások szerint.

A tanfolyam elvégzésével, érteni fogja, hogy mit, miért és hogyan kell helyesen és biztonságosan csinálni azért, hogy a teste és a gerince rugalmasabb legyen, hogy csökkentse a nyak, hát- és derékfájdalmait, hogy megörizze egészségét és a jobb életminőségét, hogy felfrissüljön, energiával töltődjön fel, hogy csökkentse a mindennapi stressz hatásait, hogy a belső békédből erőt merítsen minden élethelyzethez. Felfrissítő / gyakorló jógaóra

A tanfolyam a jóga öt (helyes testgyakorlás, légzés, relaxáció, helyes táplálkozás, pozitív gondolkodás és meditáció) alapelve köré épül.

A rövid elméleti részek segítenek megérteni a jóga egészét, betekintést kapsz a jógafilozófiába, a helyes táplálkozás alapjaiba, a pozitív gondolkodásba és meditációba.

54 / 108 Napüdvözlet műhely

Ismerje meg háromórás műhelyünk során, hogy mi történik a testében, a lelkében és az energetikájában, ha lassan, ha gyorsan, vagy ha nagyobb számú napüdvözletet végez, vagy ha még bidzsa (mag) és nap mantrákkal is támogatja a gyakorlását, vagy fixálja a fókuszpontot!

A jógaműhely elméleti részében összegzést adunk számára az említett és egyéb tényezők hatásáról, segítve az alkatának ideális gyakorlási mód megtalálását.

A gyakorlati részben pedig a negyed órás váltott orrlyukas légzésszabályozás után 54 db (12 db + 2 db + 4 x 10 db) napüdvözletet fogunk végezni a közösség pozítiv erejével támogatva.

Végül megkoronázzuk néhány hosszan (5-9 percig) kitartott ászanával, és mély relaxációban megpihenve figyeljük meg, építjük be belső megéléseinket.

Csakráink tükrében látni önmagunkat műhely sorozat

Az áttekintő beszélgetések után minden alkalommal személyre szabjuk a támogató, harmonizáló gyakorlatokat, és egy teljes energia rendszert harmonizáló csakra meditációval zárjuk az együttlétet. A jóga a fizikai testre úgy tekint, mint az energia-mentális-érzelmi testünk lenyomatára. A negatív gondolatok, érzelmek, tapasztalatok és a helytelen táplálkozás beszennyezik az energia pályákat, és így felborítják az energiaközpontok (csakrák) működését, és betegség alakulhat ki a fizikai testben. csakrak

Minden csakrának saját hangrezgése, szimbóluma, és színe van. A csakrameditáció alatt az AUM magmantrát ismételjük az adott csakra megerősítő mondataival.

Share This