Zenehallgatás körülményei befolyásolják a hatásfokot Prof. dr. Ioan Bradu Lamandescu, a bukaresti Carol Davila Orvosi Egyetem Orvosi és pszichoszomatikus pszichológia tanszékvezetője szerint.

A zene a limbikus rendszerre hat, ami közvetlenül az érzelmeinkért felelős, és azonnal előhívja belőled azokat az érzelmeket, amelyek összhangban vannak a dalok szövegével. Élő koncerten felhasználni a zenét a fejlődéshez azért a leghatásosabb, mert ott 3 fontos faktor ötvöződik: a nagyfokú koncentráció, a zenehangok az egész testre direkt módon hatással vannak, és a kollektív érzelem.

A zenének, a zenehallgatásnak pozitív hatása van az immunrendszerre is, a ritmus felébreszti az ösztönöket, a dallam az érzelmeket, a harmónia az intelligenciát.
Ha még énekelünk is, az formálja a személyiségünket, csökkenti a stresszt és fájdalomcsillapító hatása is van.

Tudatosan választott megerősítések éneklésével képesek vagyunk megváltoztatni a személyiségünket, az életkörülményeinket, de még magát a világot is.

Attól függően, hogy szomorú, vagy vidám dallamot, pozitív, vagy negatív szövegeket énekelünk, a hangulatunk, a közérzetünk ehhez képest változik. Ezen a szinten jelenik meg a leghamarabb a hatása az éneklésnek.

Pozitív énekekkel gyógyítani vagyunk képesek magunkat minden szinten.

Forrás: bagdibella.hu

zenehallgatás 2 - Dr Ganga

Share This