Sárgabarack a nyár sláger gyümölcse

A sárgabarack gyümölcs rendkívül gazdag vitaminokban, elsősorban A-vitaminban és előanyagaiban a karotonoidokban, főként béta-karotinban, ezenkívül E-vitaminban, B-vitaminokban (pl. B1, B6, B15, B17), valamint ásványi anyagokban és nyomelemekben.

A gyümölcsben szerves savakat, fenolokat, illékony vegyületeket (pl. benzaldehid) észtereket és terpenoidokat is izoláltak. A béta-karotinban gazdag gyümölcs hozzájárul a nyálkahártyák és látásunk egészségéhez, valamint késlelteti az időskori látásromlást. Ha rendszeresen fogyasztjuk, jó eséllyel remekelni fogunk a látásvizsgálatokon.

Úgy tartják, hogy a gyümölcs meghosszabbítja az életet, ez valószínűleg sejtvédő, antioxidáns hatásának köszönhető.

A sárgabarack fogyasztása nagyon jó hatással van csontjaink egészségére, zúzódások után hozzájárulhat a csontok regenerálódásához, és lassíthatja az időskori csontritkulást is. A sárgabarack serkenti az emésztést, enyhe hashajtó hatással rendelkezik, így szorulás esetén remek megoldás lehet ez az édes gyümölcs.

Emellett a sárgabarack segíti a felgyülemlett méreganyagok távozását szervezetünkből,

vízhajtó hatással rendelkezik, és támogatja a máj méregtelenítő folyamatait. Az élénk színű gyümölcsökre jellemző, hogy jó antioxidáns védelmet nyújtanak a szervezetet károsító szabad gyökökkel szemben.

A sárgabarackban bőségesen találunk fenolos vegyületeket, karotinoidokat, melyek közismerten jó szabadgyök fogók, másrészt jelentős az A-vitamin és béta- karotin, valamint E-vitamin tartalma melyek szintén erős antioxidánsok.

Ráadásul fogyaszt is, mivel a sárgabarack 85%-a víz, zsírtartalma rendkívül alacsony, így azon kívül, hogy kiváló méregtelenítő a diétánk idején is nagy segítségünkre lehet. Ha nassolni támad kedvünk, bátran együnk belőle, ugyanis amellett, hogy hamar eltelít, édes íze kiváltja a cukros és egészségtelen falatokat.

A hidegen sajtolt sárgabarack magolaj, HIDRATÁLÓ arckrémünk egyik fő alkotója, zsírsavakat és E-vitamint tartalmaz gazdagon. Ha még nem próbáltad, akkor ezt nem hagyhatod ki!

Nézd meg részleteiben a webshopunkban is hidratáló krémünket: Sárgabarack hidratáló arckrém

Share This