A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak.

A cél a lelki béke, a megnyugvás keresése. Ilyenkor sikerül a környezetből kikapcsolódni, úgyhogy pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni.

Szvámi Visnu-Dévananda szerint a rendszeres meditációnak köszönhetően az elme megtisztul és az indítékok tisztává válnak. A tudat alatti elme rejtett tudást hoz felszínre, amely segíti önmagunk jobb megismerését és a világhoz fűződő kapcsolatunk megértését.

A meditáció a különféle jógarendszerek fontos eleme, rendszeres gyakorlása hatékonyan hozzájárul szellemi és lelki jóllétünkhöz, és kulcsfontosságú eszközzé válhat az elménk békéjének eléréséhez vezető úton.

A meditáció egy nagyon hatékony módszer, mert segít

  • a feszültség csökkentésében és az elme egyre nagyobb tisztaságának megtapasztalásában;
  • az egészségi problémák kezelésében, a depressziótól kezdve a szorongáson és az álmatlanságon át a krónikus fájdalmakig;
  • a koncentrációs képesség és a pozitív gondolkodás fejlesztésében;
  • a kiegyensúlyozottabb élet megvalósításában.

vishnu - meditáció

A meditáció mindenképpen sok spirituális erőt, békét, új életkedvet és vitalitást ad. Ez a legjobb mentális frissítőszer. A rendszeres meditáció erős szellemi védő ölelést emel, és mágneses aurát teremt körülöttünk. Rendszeres és állandó meditációval meg tudjuk tisztítani a tudatalattit, és ezáltal ellenőrizni tudjuk a gondolatokat, áramlásukat. Majd a meditáció tüze fokozatosan felperzsel minden gondolatot hullámot is.

Share This