Lélegezni annyi, mint élni, és élni annyi, mint lélegezni.

Minden élőlény lélegzik, és a lélegzet megszűnése egyben az élet megszűnését is jelenti. Minden gondolat, minden vágy és minden izommozgás életerőből táplálkozik, ezért nagyon fontos a folyamatos pótlása, amit elsősorban a légzésen keresztül végzünk. Az oxigén a véráram segítségével  jut el a test minden egyes részéhezt, az életenergia pedig eljut az idegrendszer sejtjeihez.

A finomanyagcsere a csakrákon, a test energiaközpontjain keresztül történik.

Itt vesszük fel és itt alakítjuk át a kozmikus energiákat. A veszteségektől való félelem, a halálfélelem, a feloldatlan fájdalmak, az elnyomott érzelmek csökkentik az egyén életenergiáját, vitalitását, fizikai állapotát – az ember szenvedése akár fizikai, lelki vagy érzelmi jellegű, mindenképpen az egész ember energiarendszerét módosítja, és gátolja az életenergiák szabad áramlását.

Sajnos, hajlunk a saját gyógyító képességünket figyelmen kívül hagyni, pedig belső konfliktusaink megoldása mindig nagy erőket szabadít fel bennünk. Minél magasabb egy ember rezgésszáma, annál könnyebben előzheti meg a fizikai és mentális zavarokat. A tudatos légzés gyakorlása jelentősen javítja mentális és fizikai egészségünket.

A lélegzésünk folyamatos, ritmikus mozgás, ami állandó változásban van. A lélegzés a legfontosabb összekötő kapocs a test és a szellem között. Aki ideges, az teljesen máshogyan lélegzik, mint az aki nyugodt és kiegyensúlyozott. Leginkább a gyerekek képesek természetesen és helyesen lélegezni, lélegzetük könnyedén és egyenletesen áramlik, a természetes ritmust követve.

Az alap légzésünk ritmusa, mélysége nagyon látványosan megmutatja fizikai és lelki állapotunkat. Igazából a légzési mód az életmódnak a tömörített eszenciája, pontosan mutatja az adott ember életében zajló változásokat, és azok feldolgozásának állapotát.

A mély, nyugodt légzések jelentősen gazdagítják  a vér oxigén tartalmát, ezzel segítve a szervezetnek a túlélési félelmek feloldását. A tudatos mély légzés erősen támogatja a tiszta gondolkodást.

legzorendszer

 

Share This