Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szatszanga – Hogyan növelhető a koncentrációs képesség?

2018. február 25. – 18:00 - 20:00

Ingyenes
szatszanga - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum

Szatszanga

vagyis a guru társaságában eltöltött idő olyan, mint egy páncél vagy erődítmény, amely védelmet nyújt az anyagi világ minden kísértésével és rossz erőivel szemben. A szatszang lelki együttlét, ott lenni, ahol a valóságról esik szó. Szatszang nélkül (anélkül, hogy a valóságról halljon) egyetlen ember sem tudja magát megváltoztatni vagy megjavítani.

(Sivánanda mester szerint)

Szatszanga legfőbb eleme

a spirituális témájú előadás, melynek során lehetőség van a jóga, a hindu mitológia egy-egy témájával, mestereink tanításaival részletesebben megismerkedni. Emellett alkalom nyílik közös meditációra, néhány szép szanszkrit mantra eléneklésére, valamint egy felemelő fényszertartásban való részvételre, a program végeztével pedig természetesen nem maradhat el az ezt követő kötetlen beszélgetés és teázás.

Szatszanga témája: Hogyan növelhető a koncentrációs képesség?

Koncentrálni csak akkor lehet, ha nincs semmi, ami elvonja a figyelmedet. Aki túl nagy fizikai erőfeszítést végez, túl sokat beszél, túl sokat eszik, túl sok időt tölt nemkívánatos emberek társaságában, és túl sokat jön-megy, annak elméje szétszórttá válik.

Egy újonc számára a koncentráció gyakorlása eleinte igen utálatos és fárasztó. Új barázdákat kell vésnie az elméjébe és az agyába, néhány hónap után azonban nagy érdeklődéssel végzi majd a koncentrációt. Újfajta boldogságot fog megtapasztalni: a koncentrációból fakadó ánandát, vagyis boldogságot. Ha csak egyetlen napig is nem élvezi ezt az új örömet, nyugtalanná válik.

A program ingyenes. Várlak sok szeretettel!
Ganga

Részletek

Dátum:
2018. február 25.
Időpont:
18:00 - 20:00
Összeg:
Ingyenes

Helyszín

Sivananda jógaközpont
Szegfű u. 2.
Budapest, 1028 Magyarország
+ Google Térkép