Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szatszang – Barátkozz meg a félelmeddel!

2017. február 19. – 17:30 - 19:00

Ingyenes
Szatszang - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum
Mi a félelem?

A félelem egy olyan érzés, melyet a fenyegető rossz vagy közelgő fájdalom gondolata vált ki, s amelyet ennek elkerülése vagy ettől való menekülés kísér annak érdekében, hogy az ember újra biztonságban tudja magát.

Kétfajta félelem lehet alapvetően: helyénvaló és képzelt.

Mindössze 5% a helyénvaló, a maradék 95% képzelt félelem. A képzelt félelmek hozzák létre a betegségeket, kiszívják az ember életerejét, és lázas izgatottságot keltenek: kimerültséget, nyugtalanságot, rossz közérzetet, diszharmóniát okoznak.

Gyere el a szatszangra, és beszéljük meg, mit érdemes tenni, amikor feltűnik a félelem morzsája a testünkben, hogyan használjuk a gyakorlatban a jóga kínálta lehetőségek tárházát!

Mi is az a szatszang?

„A szatszang, vagyis a guru társaságában eltöltött idő olyan, mint egy páncél vagy erődítmény, amely védelmet nyújt az anyagi világ minden kísértésével és rossz erőivel szemben. A szatszang lelki együttlét, ott lenni, ahol a valóságról esik szó. Szatszang nélkül (anélkül, hogy a valóságról halljon) egyetlen ember sem tudja magát megváltoztatni vagy megjavítani.” (Szvámi Sivánanda)

A szatszang legfőbb eleme a spirituális témájú előadás, melynek során lehetőség van a jóga, a hindu mitológia egy-egy témájával, mestereink tanításaival részletesebben megismerkedni. Emellett alkalom nyílik közös meditációra, néhány szép szanszkrit mantra eléneklésére, valamint egy felemelő fényszertartásban való részvételre, a program végeztével pedig természetesen nem maradhat el az ezt követő kötetlen beszélgetés és teázás.

kirtana - szatszang
Kinek ajánljuk?

aki szeretne a jógafilozófiával ismerkedni, de nem tanfolyam keretében,
aki szeretné mestereink tanításait megismerni,
aki szeretne közösségben meditálni,
aki szereti a szép zenét,
aki szeretne inspirációt kapni további útjához,
aki szeretne egy estét spirituális gondolkodású emberek társaságában eltölteni.

Szeretettel várunk ezen az ingyenes programon Téged is 🙂

Részletek

Dátum:
2017. február 19.
Időpont:
17:30 - 19:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:
, , , , , , , , , , , ,

Helyszín

Sivananda jógaközpont
Szegfű u. 2.
Budapest, 1028 Magyarország
+ Google Térkép