Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Stressz-mentesítő jóga hétvége

2016. október 15. – 09:00 - 2016. október 16. – 18:00

15.000Ft
egyéni jóga Gangával - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum
Stresszhatás

Napjainkban a legtöbb ember jelentős feszültségeket él meg életében, a stresszhatás pedig bonyolult élettani reakciókat vált ki a szervezetből.

Mi történik pontosan a szervezetben?

Először a vegetatív idegrendszer ún. szimpatikus hatásaként megemelkedik a szervezet adrenalin szintje. Ez növeli a sejtek anyagcseréjét, ami a szervezetet nagyobb aktivitásra készteti. Ilyenkor több oxigénre van szükség. A szív ritmusa felgyorsul, több vért pumpál az izmokba, a tüdő pedig kitágul, hogy több oxigént vehessen fel. Stressz hatására az erek összeszűkülnek, a vérnyomás megemelkedik, az izmok készenléti állapotban megfeszülnek. Az idegsejtek fokozott anyagcseréjének hatására nő az agyi aktivitás. Az eredmény mind fizikai, mind szellemi értelemben ugyanaz: fokozott teljesítmény. Az állandó fizikai és pszichés megterhelés egy idő után azonban ellenkező hatást ér el. A gyakori és intenzív stressz helyzetek egy bizonyos ponton túl már nem növelik, hanem rontják a teljesítményt és károsítják a szervezetet. A betegségek több mint 80%-áért  a krónikus stressz felel!

Védekezés módjai

A stressz elleni védekezés, illetve a stresszoldás egyik leghatásosabb komplex módja a jóga, azon belül is a különböző relaxációs technikák és jóga nidra technika gyakorlása.  A tradicionális jóga relaxációknak is számos kivitelezése lehetséges, melyekből többfélét is megtapasztalunk. Stresszűző hétvégénken ellazítjuk a testet és a lelket is, majd mantrákkal (hangba zárt különleges energiákkal) mélyítjük tovább az energiatest lazítását.

Pilis

Pilisszentléleken Pálos templom romok találhatóak, melyek erőteljes támogatást nyújtanak a csendes meditáció gyakorlásához is. Egyik közös meditációt – ha az időjárás lehetővé teszi – mindenképpen a romok között fogjuk végezni. Ezenfelül sétálunk a csendes erdőben, gesztenyét gyűjtünk és megcsodáljuk a teliholdat, tudatosítjuk a ránk kifejtett erejét. Ha valaki szeretne felügyelettel böjtölni 1 vagy 2 napot, az is lehetséges, csak jeleznie kell előre. A ősz időszaka különösen alkalmas a test és a lélek megtisztítására, megújítására.

egyéni jóga Gangával

Kezdőknek és haladóknak is jó szívvel ajánlom ezt a hétvégi komplex, holisztikus jóga gyakorló csomagot, akár a már meglévő stressz kezelésére, akár annak megelőzésére.

Jelentkezés:  

ganga@kvantumnaturkozmetikum.hu  e-mail címen.  A jelentkezés a 8.000Ft előleg utalásával válik véglegessé.

Számlaszám: Dr Szabó Anikó UniCredit Bank 10918001-00000080-42500001

Részletek

Kezdés:
2016. október 15. – 09:00
Vége:
2016. október 16. – 18:00
Összeg:
15.000Ft

Szervező

Gangá
Email
ganga@kvantumnaturkozmetikum.hu

Helyszín

Pilisszentlélek – Sivánanda Asram
Pilisszentlélek, Magyarország + Google Térkép