A bőség tudatos elérése az életében a legtöbb ember számára nehézséget jelent.

Vajon azért, mert még mindig vannak olyan korlátozó hiedelmeink, amelyek megakadályozzák azt, hogy élvezhessük a bőséget? Vagy pedig azért, mert nem szentelünk kellő figyelmet a témának? Vagy talán mert a spirituális világba menekültünk az anyagi világ nehézségei elől?

Az életet olyan törvények irányítják, mint pl. a következő: „Amilyen a felfogásod, olyan a valóságod”.

Ha úgy tekintünk az univerzumra, mint egy gépezetre, az univerzum is hasonlóképpen fog bánni velünk. Viszont, ha érző lényként kezeljük, beléphetünk egy lehetőségekkel teli világba, ahol elmondhatjuk, hogy „csodálatos helyen élek, egy olyan univerzumban, amely meghallgat”!

Tudjuk, hogy minden megtapasztalás a gondolatainkkal kezdődik. Az elméd, a bőséghez fűződő hiedelmeid, és a gazdagsághoz való viszonyulásod szintén szerepet játszik a gazdagodásban.

* Melyek a pénzteremtésről szóló képzeteid?

* Van valamilyen rejtett hiedelmed, amely meggátolja, hogy gazdag lehess?
* Úgy gondolod, hogy a pénz rossz, és csak is kizárólag verseny eredményeként szerezhető meg?

Válasszuk külön a spiritualitást és a gazdagságot. Olyan hiedelmeket örzünk magunkban, mint pl. „a pénzt nem lehet tisztességesen megkeresni” vagy „Spiritualitással foglalkozó személy, nem kérhet pénzt és ne is keressen pénzt a szolgáltatásaival.

Amint elkezd emelkedni a tudatossági szintünk, minden tevékenységünkben örömünket leljük. A bőség fogalmára nagyon kevés tudatos megközelítést ismerünk.

Az élet nem a boldogságról szól?
Az élet-szeretet nem a gazdagság szeretetét jelenti?

A bőség valójában annyit jelent: élvezni mindent, amivel az élet megajándékoz bennünket: barátok, találkozások, események.

A bőség sokkal többet jelent a pénznél. Ahhoz, hogy bőségben élhessünk, meg kell értenünk a pénzkeresés és a pénzteremtés közti különbséget. A pénz-keresés történhet pusztán önző módon, amit a pénz elvesztésétől való félelem és a nélkülözés hajt, kereshetsz pénzt egy unalmas munkával, de a gazdagság megteremtése spirituális tevékenység.

Ha az életünk csupán arról szól, hogy valóra váltsuk álmainkat és kielégítsük vágyainkat, úgy egy rendkivül szegény életet fogunk élni.

Ha életünk középpontja nem csak mi magunk vagyunk, hanem a családunknak és a barátainknak is élünk, úgy a szívünk is megnyílik.

Mondhatnánk azt is, hogy olyan kis dolgok, mint pl. a beágyazás, vagy a főzés szintén bőséget teremtő tevékenység lehet, ha azt szeretettel és figyelemmel végezzük. A figyelmünk egyre több dologgal és emberrel telik meg, később pedig a bőség alapja már nem a pénz lesz, hanem a családi jólét és az életünk minden egyes cselekedete. Végül felelősnek érezzük magunkat a saját városunk vagy országunkért, és az egész világért, valamint a bolygónkért, amit becsülnünk és őriznünk kell.

A gazdagság megteremtése erény. Mint a pillangó, amely nektárt szív, de ugyanakkor gyönyörű színáradatban ragyog akármerre száll, a gazdagságnak is hasonlónak kell lennie, ami nem csak bennünket gazdagít, hanem másokat is azáltal, hogy megtanuljuk értékelni az embereket, dolgokat, tárgyakat, helyzeteket.

Ehhez először nekünk kell adnunk.

A bőségbenteremtésben kreatív képességeinket, tehetségünket használjuk fel, adományokat ajánlunk fel, valamint kevésbé erős képességeinket is erősítjük. Azzal is bőséget teremtesz, ha más embernek segítesz feledeznie rejtett képességeit, valamint megnyitni a szívüket, ezáltal mindenki gazdagodni fog. Ha a bőségteremtés folyamatában becsülettel és tudatosan veszel részt, a pénz automatikusan beáramlik.

A bőséget nem lehet elnyomni, a bőség automatikusan áramlik és terjed sokunk életét érintve. Minél inkább hozzájárulunk, annál több életet érint meg.

 

Sri Amma BhagavanSri Amma Bhagavan - Dr Ganga

 

Share This