Az őszi és téli hidegebb időszakban még a normál ápolást igénylő bőr is sokkal érzékenyebb és szárazabb lehet.

Különösen az arc- és kézfejek területén mutatkozik meg ez a lényeges különbség a melegebb évszakok, hiszen ezek a területek közvetlenül ki vannak téve az időjárás viszontagságainak.

Mi okozza a bőr száradását?

A bőr szerkezete az életkorral együtt folyamatosan változik. A serdülőkori hormonális változások hatására zsírosabbá váló bőr állapota idővel normalizálódik, majd az életkor előrehaladtával egyre inkább a bőr szárazsága okoz problémát. A téli időszakban a helyzetet nem csak a csípős, hideg levegő, de a fűtési szezonban alacsonyabb páratartalmú, száraz belső levegő is súlyosbíthatja. Emellett természetesen egyéni tulajdonságok is szerepet játszanak, a száraz, érzékeny bőr még nagyobb odafigyelést igényel.

A száraz bőr egy bizonyos formában és mértékig természetes jelenség a téli időszakban.

Vannak azonban olyan esetek, amikor a tüneteket komolyan kell venni és otthoni gyógymódok helyett érdemes szakember segítségét kérni a kezeléshez. Ilyen eset, ha a bőrszárazság testszerte, foltokban jelentkezik, esetleg viszketéssel párosul, vagy a bőrszárazság, viszketés oly mértékű, hogy már a mindennapos tevékenységek közben is zavaró.

A megelőzés során a legfontosabb, hogy folyamatosan gondoskodjuk a bőr elvesztett nedvességének pótlásáról.

Zuhanyzás, fürdés után használjunk testápolót, napközben többször kézkrémet és  ajakápolót. A lakás levegőjének ideális páratartalma 40-60 százalék között mozog. Párásító készülék segíthet a beltéri száraz levegőt megfrissíteni.

Dr Gangá natúr kozmetikumaink közül különös szerettel ajánljuk az alábbi készítményeket:

Sáfrányos szeklice TESTVAJ – Energia szimbólummal

AVOKÁDÓ KÉNYEZTETÉS – Ápoló natúr arckrém – Illatos – 30 ml – Szeretet szimbólum

Gésák Szépsége Ajakápoló – Energia szimbólum

Share This