A vadrózsaolaj elismert tulajdonsága, hogy hozzájárul a ráncok enyhítéséhez és serkenti a bőr regenerálódását.

Ez az értékes olaj derűssé teszi az arcbőrt, visszaadja annak szépségét és rugalmasságát. A vadrózsa olaj hegesítő és kuperózisellenes hatása miatt is leismert és segíti a terhességi csíkok, striák megelőzését, enyhítését.

A Rosa Mosqueta vadon élő cserje, a rosacea családba tartozik, a nálunk honos csipkebogyóhoz (más néven som) hasonló, csak az Andokban él, Chile és Brazilia területén. Tüskés szára van, a virágai halvány rózsaszínűek. A virágok elhervadása és a szirmok lehullása után megmarad a vörös színű gyümölcs, a csipkebogyó, mely számos magot zár magába.

A nálunk honos csipkebogyóval (som) azonos fajta, de a Chilei csipkerózsa – ahogy még nevezik, abban más, hogy jelentősen eltér a magok összetevőinek, a karotinoidoknak, az E, K és F vitaminoknak (linolsav și linolénsav) a koncentrációja.

A rosa mosqueta olaj akné, himlő, akár sebészeti beavatkozás következményeként keletkeza hegek és sebek csökkentését, eltüntetését segítő tulajdonságának köszönhetően széles körű elismerést nyert.

Rendszeres használata segíti a bőr természetes regenerálódási folyamatát, serkenti a kollagén és elasztén termelődést, a sejtfal regenerálódását, a ráncok halványodását, az arcbőr feszesebbé válását.

A vadrózsaolaj tulajdonságai

1)  erősen hatékony regeneráló tujaldonságú, elősegíti a bőrszövetek megújulását
2)  igen remek, elismert hegesítő, hatásos a bőr kinézetének és szerkezetének feljavításában, serkenti a bőrregenerálódást
3)  ráncmegelőző, csökkenti a ráncokat, elsímítja a felületi ráncokat
4)  öregedésgátló, antioxidáns, késlelteti a bőröregedést és csökkenti a fényöregedés hatását (photoaging)
5)  feszesítő hatású, visszadja a bőr rugalmasságát, hajlékonyságát és a bőrszövetek tónusát
6)  bőrlágyító hatású, védi a bőr savköpenyét (hidrolipid réteg)

Dr Gangá Kvantum Natúr Kozmetikumaink közül a Vadrózsa Álom Szemkrém fő komponense ez a különleges olaj.

VADRÓZSA ÁLOM – Natúr szemkrém – Illatos – 30 ml – Szeretet szimbólum

Share This