Mandulás Natúr Kéz- és Testápoló tégelyben – 150 ml

4900 Ft

Ez a natúr krém gyorsan felszívódik, miközben alaposan táplálja a kéz és a teljes test érzékeny bőrét.

Illatát az éterikus narancs illóolaj határozza meg, amit tovább selymesít a levendula és a citrom illóolajok mesés elegye.

Gyerekeknek, nőknek és férfiaknak egyaránt kényeztető és frissítő élményt nyújt.

Leírás

Ez a natúr krém gyorsan felszívódik, és alaposan táplálja a kéz és a teljes test érzékeny bőrét. Mindenkinek egyaránt kényeztető élményt nyújt mandulaolaj és sheavaj tartalmának köszönhetően.

Többfajta csomagolásban is elérhető ez a krémünk, aszerint, hogy inkább a hagyományos tégelyes, vagy airless adagolókat preferálja valaki.

A testápoló fontosabb hatóanyagai: mandulaolaj és sheavaj, valamint éterikus illóolajok.

Mandulaolaj

Kiváló minőségű, hidegen sajtolt mandulaolajat használunk a krémünkhöz, ami nagyon sokoldalúan alkalmazható, jól tolerálható alapolaj. Minden bőrtípusra alkalmazható, de elsősorban a száraz és az érzékeny bőr kedveli, babakozmetikumokban is biztonsággal használható. Kedvelt masszázsolaj, decens illata miatt jó hordozója illóolajaknak is.

Ennek az enyhe, semleges illatú, halványsárga olajnak a főbb összetevői: 70% olajsav, 20% linolsav, 5-10% palmitinsav, 2% sztearinsav, közelítőleg 45mg/100g E-vitamin (ά- és γ-tocopherol), fitoszterolok.

Hatásai, tulajdonságai:

• nagyon jól tolerálható
• regenerálja és erősíti a bőr védő barrierrétegét
• növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát, hidratáló hatású
• bőrpuhító, emolliens
• fokozza a zsíroldékony hatóanyagok penetrációját
• jól eloszlatható, mélyen felszívódó, tápláló hatása közepesen hosszan tartó
• nem komedogén

Kedvező hatásai miatt erősen ajánlott a használata alapolajnak minden bőrtípus ápolására, kiemelten a száraz, vízhiányos, érzékeny bőr ápolására, és a finom bababőr ápolására, vagy alapolajnaként arc- és testápoló emulziókba.

INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil

Sheavaj

A sheafa vagy más néven karitéfa (Vitellaria paradoxa, régebbi nevén Butyrospermum parkii) kizárólag Közép-Afrika ún. „shea-övezetében” fordul elő. Két alfaja létezik, a paradoxa és a nilotica.

Az édes és ehető sheagyümölcs csonthéjas termésének magjából nyert sheavaj (karitévaj, karitéolaj) egyike a legkiválóbb, önállóan is sokrétűen használható, természetes bőrápoló anyagoknak. Ez a finomítatlan formában jellegzetes illatú, törtfehér-bézs színű, vajszerű anyag magas sztearinsav- és olajsavtartalma mellett kiemelkedően gazdag a bőrt intenzíven ápoló zsírkísérő összetevőkben.

Ezen barriererősítő, antioxidáns, bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású komponensek (fitoszterolok, egyéb triterpén alkoholok, fenoloidok, E-vitamin) mennyisége – és ezáltal a sheavaj minősége – erősen függ a termőterülettől, a szüret körülményeitől vagy a sheafa fajtájától (alfaj). A feldolgozás módja ugyancsak nagyon meghatározó.

A dezodorálás (vízgőzzel történő szagtalanítás) vagy a kémiai finomítás során a sheavaj visszazsírozó, bőrpuhító és konzisztencianövelő hatása ugyan alig csökken, viszont elveszhetnek az értékes bőrtápláló zsírkísérő anyagok. Így bár tisztasága használatát kozmetikumokban is lehetővé teszi, a dezodorált sheavaj elsősorban szappankészítéshez ajánlható.

A natúr, finomítatlan változat ugyanakkor még hatékonyabban regenerálja a bőr védő barrierrétegét. Ebből kifolyólag csökkenti a párolgás általi vízvesztést és növeli a mélyebb rétegek víztartalmát. Az ép barrierréteg a megfelelő hidratáltság biztosítása mellett az irritációt és gyulladást okozó külső tényezők kivédésében is fontos szerepet játszik. A sheavaj bőrnyugtató hatásához az irritációgátlás mellett erőteljes antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága is hozzájárul. Éppen ezért a sheavaj a száraz, viszkető, irritációra, gyulladásra (pl. ekcéma) hajlamos vagy az erősen igénybe vett bőr ideális ápolószere. Bőrnyugtató és antioxidáns tulajdonságát a napvédő és a napozás utáni, valamint az idősödő és érett bőr ápolására szánt anti-aging kozmetikumokban is kihasználhatjuk.

Természetes formájában önállóan is alkalmazható, de lazíthatjuk és gazdagíthatjuk más növényi olajokkal, zsíroldékony hatóanyagokkal (pl. E-vitamin, bizabolol) is. Kiváló bőrtápláló, regeneráló, hidratáló tulajdonságú természetes konzisztencianövelő, amelyet használhatunk vízmentes kozmetikumok (pl. testvajak, balzsamok, ajakápolók, masszázstömbök, fürdőpralinék) készítésekor, de emulziós kozmetikumok (pl. krémek, kenőcsök) zsírfázisába foglalva is.

A sheavaj a nagy oxidációs stabilitással rendelkező alapanyagok közé tartozik. Nem fényérzékenyítő, ezért nappali kozmetikumokban és napvédő készítményekben egyaránt bátran használható. Mivel a fitoszterolok hűlés közben csomósodásra hajlamosak (ez a jelenség a kozmetikum hatékonyságát nem befolyásolja), a sheavajat lehetőség szerint utólag adjuk a már felolvasztott zsírfázishoz, a kozmetikumot pedig a receptúrától függően vagy kihűlésig folyamatosan keverjük vagy pl. fagyasztóba téve hirtelen megdermesztjük.

Főbb összetevői: 45-60% olajsav, 30-40% sztearinsav, 7% linolsav, 5% palmitinsav, 2-12% fitoszterolok, pentaciklusos triterpén alkoholok, fenoloidok, E-vitamin.

Hatásai, tulajdonságai:

• regenerálja a bőr védő barrierrétegét
• antioxidáns
• gyulladáscsökkentő
• bőrnyugtató, irritációt gátló
• hidratáló
• bőrpuhító, emolliens
• tápláló, visszazsírozó
• konzisztencianövelő
• nehezebben oszlatható el, felszívódása nehézkesebb, felületesebb, komedogén lehet
• tápláló hatása hosszan tartó
• oxidáció szempontjából stabil

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.