Teafaolaj – a mirtuszfélék családjába tartozó teafa leveleiből vízgőz-desztillációjával készült esszencia.

A világnak csupán egyes régióiban előforduló teafa elsősorban Ausztráliában (Dél-Wales) őshonos, 8 méter magas, keskenylevelű fafajta. Az ausztrál őslakosság már a XIII. századtól használta a leveléből készült olajat. A teafaolaj a természet patikájának egyik legcsodálatosabb, leghathatósabb szere; gyógyító hatása tudományosan bizonyított.

Az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat.

A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8m magas, levele kicsi és keskeny, krém színben virágzó, Ausztráliában honos fa. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.

A teafaolaj széleskörű alkalmazása az olaj két egymással szorosan összefüggő tulajdonságán alapul

A) a  teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát, B) pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, azaz a szervezet védekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben.

Ez a különleges olaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikumaink közül a Sárgabarack Simogatás Hidratáló arckrémünk is tartalmazza ezt a csodás illóolajt.

SÁRGABARACK SIMOGATÁS – Hidratáló natúr arckrém – Illatos – 30 ml – Szeretet szimbólum

Share This