Női mellek kulcsszerepe

A mellek rendkívüli módon foglalkoztatják a férfiakat, na és természetesen a nőket is. A mell mindig az emberek érdeklődésének középpontjában állt. A jó időjárás megérkezésével mindig többet láthatunk is belőlük. Itt ébred a kérdés, hogy vajon tudjuk-e, hogyan érdemes szépségüket megóvni?

A női mell az első, amit egy férfi megnéz

A wellingtoni Victoria University kutatói kimutatták, hogy a mell az a testrész, amelyet a férfiak a legtöbbször megnéznek a nőkön. Ráadásul e testrész megbámulását unják meg legkésőbb, azaz kitartóan legeltetik a szemüket a domborulatokon. Ennek fontos biológiai oka is van. Állítólag a mellek nézegetése hozzájárul a férfiak egészségének megőrzéséhez, és akár öt évvel is meghosszabbíthatja az életüket. Így a hölgyek ne botránkozzanak meg a vizslató szemeken, hiszen (még ha passzívan is) éppen jót tesznek egy embertárukkal!

A bal mell általában nagyobb

A két női mell mérete szinte sohasem tökéletesen egyforma, és többnyire a bal oldali győz. Időnként a bal oldali fölény odáig megy, hogy más méretű melltartó lenne jó rá, mint párjára. A bimbók is eltérő méretűek lehetnek, sőt különféle irányba is állhatnak.

A férfiak is tudnak szoptatni

Mivel a férfiaknak is vannak tejmirigyeik, elvben képesek rá, hogy tejet termeljenek, és szoptassanak. A férfiak tejtermelése meglehetősen ritka, és többnyire akkor következik be, ha valamilyen betegség (többnyire rák) kezelése miatt női hormont adnak nekik.

Az átlagos mell súlya fél kiló

A félkilós mellek külön-külön a testzsír 4-5 százalékát tartalmazzák, ami az átlagos nők testsúlyának mintegy 1 százalékát teszi ki.

A mellek elzsírosodnak

A 20-as években a mellek zsírból, tejmirigyekből és kollagénből, azaz olyan kötőszövetekből állnak, amelyek szilárdan tartják őket. De az öregedéssel a mirigyek és a kollagén zsugorodnak, helyüket pedig egyre több zsír foglalja el. A melltartó mérete azonban nem csökken, de megfelelő gyakorlatokkal elérhető, hogy ne csak az tartsa a kívánatos helyen a domborulatokat.

Mellek megfelelő bőrápolása

Szinte minden hölgy gondosan ápolja az arcát vagy a szemkörnyékét, de a nyak, a mellkas, illetve a mellek ápolása már nem annyira megszokott mindennapi cselekvés. A mellek bőre épp olyan érzékeny mint az arcbőr, vagyis ha az arcot ápoljuk, akkor nem lehetne kihagyni a kebleket sem. Napsütés esetén, még városi közlekedéshez is szükséges lenne naptejet tenni a mellekre minden nap.

Krémeink közül mindenképpen javasoljuk az Avokádó Kényeztetés Ápoló natúr arckrémet, mert hosszantartó kényeztetést biztosít a mellek finom bőrének is:

http://kvantumnaturkozmetikum.hu/termek/avokado-kenyeztetes-apolo-arckrem-illatos-30-ml/

 

 

Share This