Ma a szépségideálok korát éljük, a média a hatása alatt tart bennünket. A mai kor sztárja hibátlanul szép, ápolt és egészséges ember.

Natúr kozmetikumok - a szépség napjainkbanMindannyian a tökéletességre vágyunk. Kutatások bizonyítják, hogy az ápolt külső fontos a sikeres munkához és általában az életben való boldoguláshoz. Így könnyen érthető, hogy az emberek nagy figyelmet fordítanak a megjelenésükre. Minden szépség az ápolással, minden ápolás alapos tisztasággal kezdődik. Figyelmünket elsődlegesen a bőrnek, testünk egyik legnagyobb szervének szenteljük. Arcunkat pillantják meg legelőször az emberek, ezért az arc ápolása a kiindulópont, aztán következik a haj, majd a kezek, lábak és a test többi része.

Amerikában az egészség kapja a legnagyobb hangsúlyt, míg Európában fiatal akar maradni minden nő és férfi. Ázsiában a bőr fehérítése a központi kérdés. A Föld különböző országaiban más és más szempontoknak kell megfelelnie a kozmetikumoknak, hiszen a krémekben, pakolásokban, spa kezelésekben mindannyian a vágyainkat vesszük meg. Felgyorsult életünk sodrásában azonnali hatást várnak az emberek a kozmetikumoktól, illetve a szépség kezelésektől, és különösen a plasztikai sebészettől.

A kozmetika szó görög eredetű, jelentése rendbe szedni, díszíteni. A görögök hangsúlyosan foglalkoztak a test ápolásával, nagyon ismert az ép testben ép lélek mondásuk.

Ásatási anyagokból tudjuk, hogy sok ezer éve készítenek az emberek gyógykencéket, mégis a kozmetikai cikkek tömeggyártása a XX. században indult meg a világban, főként gyógyszergyáraknál és kozmetikai alapanyagokat gyártó cégeknél.

2013. július 11-én lépett hatályba az Európai Parlament és Tanács 1223/2009/EK rendelete, mely valamennyi tagállamban érvényes és kötelezően alkalmazandó.

A rendelet (7) cikkeje definiálja pontosan a kozmetikai termékek (kozmetikumok) körét, funkcióját és alkalmazásának helyét.

Rövidítve a kozmetikumok olyan bőrrel érintkező anyagok lehetnek, melyek tisztítják, megfelelő állapotban tartják, illatosítják, védik vagy szépítik az emberi testet.

A natúrkozmetikumokban a természetesség a kulcsszó. A tudatos modern vásárlók egészségüket és környezetüket védve igyekeznek kozmetikumot is választani. Fontos számukra, hogy ne terheljék szervezetüket egészségkárosító vegyi anyagokkal.

Napjainkban sokféle innovatív natúr termék biztosítja a hagyományos kozmetikumok kínálatát. Így rohamosan nő a natúrkozmetikumok kedveltsége és népszerűsége. Az ilyen termékek gyártói elkötelezettek az ökológiai és szociális felelősségvállalás iránt. A natúrkozmetikai vállalatok elutasítják az állatkísérleteket, a termékeket és a hatóanyagokat sem az előállítás, sem a termékfejlesztés, sem pedig a bőrgyógyászati vizsgálatok során nem tesztelik állatokon. Sokat tehetünk környezetünk megóvása érdekében, ha mi natúrkozmetikumokat használunk.

Share This