Ma Újhold van

A Hold nagyon nagy hatással van az emberi szervezetre és lélekre. Minden ember 60-80%-a víz, és közismert, hogy a Hold fázisai erőteljes hatnak a vizre, elég ha csak az ár-apály jelenségre gondolunk. Mindenképpen érdemes a Hold támogató erejét használnunk életünk nagyszerűségének a fokozására.

Az Újholdat a női minőséghez kötik

Nekünk nőknek a testünk havi virágzása is a Hold ritmusa szerint zajlik. Nem csoda, hogy érzékenyebben reagálhatunk rá, és a tisztulási, méregtelenítési folyamatok még intenzívebben jelenhetnek meg. Igaz a fogamzásgátlók használata általában módosítja az alap Hold ritmus hatásait. Természetesen a Hold fázisai a férfiak lelkében zajló folyamatokra is jelentősen hatnak.

Új cél megindítása életünkben

Újholddal nemcsak a test, de a lélek is tisztul, és képes könnyebben felismerni, átalakítani a számára már nem harmonizáló hit-mintákat, prekoncepciókat. Így ilyenkor sokkal könnyebben tudsz új szakaszt indítani az életedben. Újhold napjaiban a lélek újult erőre kap és ehhez társul a fizikai test is.

Ekádási avagy a test és a lélek méregtelenítésének ideje

Ezeken a napokon fordíts gondot arra, hogy sok folyadékot, rostanyagot, úszást, gőzt, szaunát iktass be napodba. Ekádási böjt napon érdemes folyadék napot tartani, ezt a test hatványozottan meghálálja. Ha több napos méregtelenítésben gondolkodunk, akkor az Újhold vagy Telihold napját tedd a kúra középső napjára. A belek méregtelenítéséhez fontos bőséges langyos folyadék, és rostdús zöldségekkel teli táplálkozás. Zöldturmixszal megkomponált méregtelenítő nap – teljesen újjávarázsolja a testet.

Gondolati méregtelenítést is érdemes ilyenkor végezni. Légy figyelmes a gondolataidra, és fókuszálj az örömre, a hálára! Ha ez még nem része életed minden napjának, akkor most érdemes beleépíteni (sokkal könnyebb mint más napokon), majd a továbbiakban működtetni.

Ezekben a napokban megnő a test teljesítő képessége, így nagyon érdemes fokozni a fizikai terhelést, például kiadós gyaloglással, hosszabban kitartott jógapózokkal, szárnyaló biciklizéssel, futással vagy úszással, szaunázással (intenzíven méregteleníti a bőrt).

Mindenképpen érdemes többet a szabadban tartózkodni, mert a tüdő méregtelenítése a friss, oxigén- és életenergiában dús levegővel igazán könnyű.

Most érdemes az új vagy újragondolt célokat is megerősíteni az életedben!

Írd le céljaidat (ez nagyon fontos részlet), majd töltsd meg hiteddel és szereteteddel! Az akadályok elengedése is könnyű ekkor, így először tudatosítsd, majd egyszerűen engedd el őket.

Csak a pozitív célodra figyelj! Tested ellazult állapotában adjál hálát a célod megvalósulásának. Ekkor a tudatalatti úgy érti, hogy a célod már meg is van az életedben, és semmi problémát nem hoz elő a mélyből, ami hátráltatná az új vagy megújult célod kivirágzását!

Hálanaplódba mindennap legalább 10 dolgot soroljál fel, amiért nagyon hálásnak érzed magad. Ne feledd, hogy ha a hála minősége járja át setjeidet a napod nagyobb részében, akkor nagy gyorsasággal segíted magadhoz megvalósult céljaidat!

woman-moon drganga

 

Share This