Bontottál már fel érett gránátalmát a saját kezeiddel?

Ha még nem, akkor mondom neked előre, hogy ne fehér polóban vagy elegáns ruhában állj neki! Sokféle módon nyíthatjuk meg ezt a mesés gyümölcsöt, de akárhogyan is vágjuk fel, valószínűleg a magok egy részét megsértjük, és így rögtön felszabadítjuk a mélypiros nedveket.

Ebben a  gyümölcsben hártya-sziget kötegek laza szerkezete fogja a magokat.Gránátalma csodálatos világaAz jutott eszembe miközben vidáman szürcsöltem a gyümölcs levét a szétnyítás során – kezeim és arcom alapos összekenésével együtt -, hogy milyen varázslatos alkotás egy ilyen gránátalma. Belső, önálló szigetcsoportok fehérhártyás zárványaiban várakoznak a magok a felfedezésükre, és minél több magot szabadítunk ki a hártyákból, annál inkább eltölt bennünket a gyümölcs zamatos íze, a felfedezés öröme, és érezhetően egyre nagyobb lendületet kapunk kíváncsiságunk kielégítéséhez, hogy minden magot felfedezzünk, kiszabadítsunk.

Ezzel párhuzamosan a bőrünk is éhesen beszívja a finoman fröcsögő nedveket, és a kaland folytatásában már teljesen ragacsossakká válunk. Aztán egy idő után, amikor már száradni kezd a piros folyadék, érezhetjük az intenzív húzóerőt is arcbőrünkön. Egy gyors és intenzív bőrfelvarrás élménye születik meg.

Eszembe jutott, hogy mennyi mindent is kínál számunkra egy egzotikusabb gyümölcs, ha valóban időt szánunk rá.

Szóval a gránátalmák teljes szabadságukkal, kedvük szerint lazán rendezik kötegekbe a vitaminokban gazdag magjaikat, és így lehetőséget adnak mindekinek, akik fogyasztjuk őket, hogy evés közben felfedezzük saját lelkünk szabadságát és játékosságát is.

Nem is beszélve a móka betetőzéséről, a sokrétű, friss arcpakolásról, amely rövid időn belül megfiatalít bennünket.

A gránátalma bőrre gyakorolt jótékony hatása

Ez a leveses, piros gyümölcs különösen jó hatással van a bőrre, köszönhetően az antioxidáns, antimikrobiális, gyulladás- és öregedésgátló tulajdonságainak. A C-vitamin hozzájárul a kollagén termeléséhez, ami elengedhetetlen az egészséges bőrhöz. A gránátalma magjaiból kinyert olajjal bekenhető az egész test: az olajban lévő antioxidánsok megvédik a bőrt a szennyeződésektől, így megelőzik az öregedést és a bőrrák kialakulását. Segítik a bőrsejtek regenerálódását, illetve eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a bőr egészséges és ragyogó lesz.

Sárgabarack Simogatás Hidartáló Natúr Arckémünkben meg is tapasztalható a gránátalmamagolaj sokrétű hatása.

Share This