A gránátalma különösen jó hatással van a bőrre

Köszönhetően az antioxidáns, antimikrobiális, gyulladás- és öregedésgátló tulajdonságainak. A C-vitamin hozzájárul a kollagén termeléséhez, ami elengedhetetlen az egészséges bőrhöz. A gránátalma magjaiból kinyert olajjal bekenhető az egész test: az olajban lévő antioxidánsok megvédik a bőrt a szennyeződésektől, így megelőzik az öregedést és a bőrrák kialakulását. Segítik a bőrsejtek regenerálódását, illetve eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a bőr egészséges és ragyogó lesz.

Sárgabarack Simogatás Hidartáló Natúr Arckémünkben meg is tapasztalható a gránátalmamagolaj sokrétű hatása.

Hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához

Gránátalma csodálatos világa - Dr GangáA kollagén a bőrben található létfontosságú anyag, amely biztosítja, hogy a bőr puha, sima és feszes maradjon. A gránátalmában található bizonyos vegyületek megakadályozzák, hogy az enzimek lebontsák a kollagént, így hozzájárulnak az egészséges bőrhöz. Ezenkívül olyan sejtek növekedését is segítik, amelyek elasztint és rostot termelnek, ezáltal biztosítják, hogy a bőr puha és rugalmas maradjon. Továbbá a gyümölcs stimulálja a keratinociták sejtosztódását, amelyek a bőr külső rétegét alkotják. Ezen sejtek növekedésével a bőr könnyebben gyógyul.

Segíti a sejtregenerálódást

A bőrkárosodás gyakran vezet olyan problémák kialakulásához, mint a bőr pigmentációja és a májfoltok megjelenése. A gránátalma megvédi az epidermiszt (a bőr külső rétegét), és elősegíti a bőrsejtek regenerációját az epidermiszben és a dermiszben (a bőr belső rétege). Ezenkívül hozzájárul a természetes antioxidánsok termeléséhez, amelyek ugyancsak segítik a bőrsejtek regenerációját. Így nem csak serkenti a vérkeringést, de a szövetek helyreállítását és a sebgyógyulást is.

Pattanások kezelése

A pattanások emésztési problémák vagy a hormontermelés felborulása miatt alakulnak ki. Mivel a gránátalma gazdag C-vitamin forrás, szabályozza a faggyúkiválasztást, valamint megszünteti az emésztési problémákat is, így helyreáll az egészséges vérkeringés a szervezetben. Ha szeretné eltüntetni a pattanásokat vagy sebeket, vigyen fel gránátalmalevet az érintett területre, így segíti a szövetek helyreállását.

Száraz bőr

A gránátalma kis molekuláris felépítése segítségével mélyen a bőrbe jut, így hatékonyan kezelhető vele a száraz bőr. Mivel omega-5 zsírsavat tartalmaz, ezért nyugtatja a száraz, kirepedezett és irritált bőrt, valamint hidratál is. Gránátalma csodálatos világa - Dr Gangá

Zsíros vagy kombinált bőr

A gránátalmaolaj jó hatással van a zsíros bőrre. Gyakran használják bőrápolási termékekben, mivel megakadályozza a pattanások kialakulását, csökkenti a kisebesedést és nyugtatja az enyhén irritált bőrt.

Öregedésgátló

A gránátalma öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így külsőleg és belsőleg is képes a bőrt megfiatalítani. A gránátalmalé a nap vagy öregedés okozta károkra használható, míg a gránátalmaolaj erősíti az epidermiszt, így csökkenti a ráncokat. A gyümölcstől a bőr sima és fiatalos lesz, valamint meghosszabbítja a kollagéntermelő sejtek élettartamát. A kollagéntől és elasztintól a bőr rugalmas és fiatalos marad, valamint minimalizálódik a ráncok megjelenése is.

Nap elleni védelem

A gránátalma kiváló hatással van a napsugarak okozta károkra. Mivel a gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, ezért védi a bőrt a szabadgyökökkel szemben, amivel így megelőzhető a bőrrák kialakulása, enyhíti a napégést és csökkenti a nap okozta sérüléseket. A gránátalma magjából készült olaj védelmet nyújt a bőrrákkal szemben, mivel olyan polifenolos antioxidánst tartalmaz, amely meggátolja a tumorok növekedését.

Bőrgyulladás

A gránátalma-kivonat nyugtatja a gyulladt bőrt. Gyulladásgátló hatása a benne lévő polifenoloknak köszönhető. A gránátalma magja gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért serkenti a sebgyógyulást a vágások és horzsolások esetében. A gránátalma fogyasztásával vagy kivonatának/olajának használatával az érintett terület nem csak gyorsabban gyógyul, de a fertőzés is megelőzhető. Továbbá a gyógyulás után nem marad vissza sebhely a bőrön.

Share This