Hallottál már a Fenntartható Szépség Díjakról?

Ma este – harmadik alkalommal – adják át a Fenntartható Szépség Díjakat Párizsban, a Marriott Champs-Elysées-ben öt különböző kategóriában. A jelöléseket sokoldalú szakértői tagok állították össze a szépségipar, valamint a tudomány és a média számos területéről.

Érdemes megemlíteni, hogy a második ilyen díjátadó ünnepség 2014 novemberében volt, ahol a Cruelty International cég kapta meg a Fenntarthatósági Úttörő (Sustainability Pioneer) díjat hatásos nemzetközi kampányukért, hogy sem a kozmetikai termékeket, sem a kozmetikai alapanyagokat ne lehessen tesztelni állatokon.

Állatkísérletek betiltása

A cég kampány munkájának díjazása nagymértékben segítette a törekvés törvénybe kerülését, vagyis az állatkísérletek megtiltását Európában, USA-ban, Kínában és Braziliában.

Idén az alábbi 5 kategóriában hirdetnek győztest:
Sustainability Pioneer  / Fenntarthatósági Úttörő

Ezt a díjat olyan szépségipari szervezetnek / cégnek adják, aki meghatározó szerepet tölt be a fenntarthatóság támogatásában.

Sustainability Leadership / Fenntarthatósági Vezető

Ezt a díjat olyan szervezetnek adják, aki a fenntarthatóság több területén is kiemelkedik tevékenységével. Nemcsak néhány területen van mester tudása, hanem széleskörűen vezető szerepet játszik a környezetkímélő megközelítésben.

Sustainable Packaging / Fenntartaható Csomagolás

Ezt a díjat olyan új csomagoló anyag formáért adják, amely a lehető legkisebb mértékben szennyezi a környezetet.

Sustainable Ingredient / Fenntartható Összetevő

Ezt a díjat olyan kozmetikai alapanyag kialakításáért adják, amely meghatárózóan más környezeti és társadalmi terhelést okoz, mint az eddigiek.

Green Formulations /  Zöld Natúr termék

Ezt a díjat olyan kozmetikai termék család kifejlesztésért adják, amely nagyon magas arányban tartalamaz zöld vagyis természetes / natúr alapanyagokat a késztermékben.

Forrás:
Finalists announced for the Sustainable Beauty Awards
By Simon Pitman+, 13-Oct-2016
The finalists for the third Sustainable Beauty Awards have been announced and are all the running for the top category prizes to be announced in Paris on October 24th.
http://www.cosmeticsdesign-europe.com/Product-Categories/Packaging/Finalists-announced-for-the-Sustainable-Beauty-Awards

Share This