Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Stresszelengedő relaxációs technikák – jóga nidra

2016. december 2. – 18:00 - 19:15

2200Ft
stresszelengedő - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum
Napjainkban a legtöbb ember jelentős feszültségeket él meg életében,

és a stresszhatás pedig bonyolult élettani reakciót vált ki a szervezetből. Először a vegetatív idegrendszer ún. szimpatikus hatásaként megemelkedik a szervezet adrenalinszintje. A fokozott adrenalin-kiválasztás növeli a sejtek anyagcseréjét, ami a szervezetet nagyobb aktivitásra készteti.

Stresszhatás alatt a pupillák kitágulnak, hogy növeljék a látómezőt, a bőr és a belek apró vérerei összehúzódnak, hogy a vért ezekről a területekről az izmokba vigyék, ahol ilyenkor nagyobb szükség van az oxigénre. Hogy a szervezet megnövekedett oxigénigényét kielégítsék, a szív ritmusa felgyorsul, több vért pumpál az izmokba, a tüdő pedig kitágul, hogy több oxigént vehessen fel.

Stressz hatására az erek összeszűkülnek, a vérnyomás megemelkedik, az izmok készenléti állapotban megfeszülnek. Az idegsejtek fokozott anyagcseréjének hatására nő az agyi aktivitás. Az eredmény tehát mind fizikai, mind szellemi értelemben ugyanaz: fokozott teljesítmény. Az állandó fizikai és pszichés megterhelés egy idő után azonban az ellenkező hatást éri el. A gyakori és intenzív stresszhelyzetek egy bizonyos ponton túl már nem növelik, hanem rontják a teljesítményt és károsítják a szervezetet.

A stressz elleni védekezés leghatássabb módja a rendszeres testedzés,

különösen a jóga által kínált mozgásformák és a különböző relaxációs technikák. A tradicionális jóga relaxációknak is számos kivitelezése lehetséges. Stresszűzés során többféle módon lazítjuk el a gondolatokat, a testet és a lelket, valamint szankszrit énekekkel is tovább mélyítjük a lazítást. Majd megtapasztaljuk a jóga nidra (mély alvás) technika áldásos jótékony hatásait is céljaink elérését segítve a lazításban.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezt a stressz levezető relaxációs megtapasztalást, akár a már meglévő stressz kezelésére, elengedésére, akár annak megelőzésére.

Részletek

Dátum:
2016. december 2.
Időpont:
18:00 - 19:15
Összeg:
2200Ft

Helyszín

Fény Jógaterápiás Intézet
Szegfű u. 2.
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website