Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A légzés művészete műhely

2017. november 18. – 10:00 - 13:00

4900Ft
légzés művészete - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum

A légzés művészet is egyben

A helyes ki- és belégzés fontosságát az élet folyamán nem lehet eléggé hangsúlyozni. A koncentrálás és a mozgás gyakorolja a legnagyobb hatást a légzésre. A megfelelő légzés segít megvalósítani a harmóniát a koncentrálás és mozgás között. Ha képesek vagyunk a légzésünket szabályozni, akkor az elménken áramló gondolatokat is rendezzük.

A belégzés jang jellegű, táplálékot hoz a testnek, segíti a vérkeringést és a szervek működését. A kilégzés jin jellegű, megtisztítja a szervezetet a szennyeződésektől és a méreganyagoktól.

A kilégzés és a belégzés időtartamának növelése indítja be az életerő intenzívebb mozgását az energiapályákon. Ezt légzésszabályozásnak hívjuk.

A műhely során pontosítjuk a normál hasi légzést, a mellkasi és kulcscsonti légzést, valamint a teljes jóga légzést, majd az alapok frissítése után légzésszabályozó technikákat gyakorolunk, átbeszélve az otthoni gyakorlás támogató ajánlott menetét. Átbeszéljük a kockázatokat, veszélyeket is, hogy bizonyosan csak az előnyöket adjunk testünknek.

A légzés szabályozása addig tart, amíg az magától meg nem valósul.

Megfelelő módszerek használata után a légzés szabályozása direkt szabályozással szükségtelenné válik. A valódi szabályzás nem tudatos folyamat, hanem mintegy magától, erőfeszítés nélkül megy végbe. Amikor a légzést szabályozzuk, akkor az életenergiát is szabályozzuk, ezek nem választhatók szét egymástól. Amikor a légzés és a prána, életenergia harmóniája kiteljesedik és a szabályozás természetessé válik, akkor a törekvő jógi magas szintre ér önmegvalósításban.

Ha tudnák az emberek, hogy mi mindent lehet a helyes légzés útján elérni!

Helyes légzéssel a betegségek elkerülhetık, önuralomra, önismeretre teszünk szert, melyek segítségével az élet sikereket és boldogságot nyújt számunkra.
Furcsán hangzik, pedig igaz, hogy a betegség, nyomor és mindenféle baj azért tud létre- jönni, mert nem gondolkozunk helyesen.

Az élet legszükségesebb része a légzés!

A levegő végül is a legfontosabb táplálékunk; szomjazhatunk napokon keresztül, koplalhatunk hosszú hetekig, de lélegezni állandóan kell. A legfontosabb kérdés, hogy hogyan lélegezzünk?

Ha az emberek megtanulnák lelassítani és elmélyíteni légzésüket, akár csak 50 százalékkal, akkor a civilizációs népbetegségek mintegy 70%-ban szinte maguktól megszűnnének.

A műhelyre olyan jógázókat várunk, akik már tisztában vannak az alap légzésekkel, illetve légzésszabályózó technikákkal.

 

Részletek

Dátum:
2017. november 18.
Időpont:
10:00 - 13:00
Összeg:
4900Ft
Esemény címkék:
, , , , , , , , ,

Szervező

Gangá
Email
ganga@kvantumnaturkozmetikum.hu

Helyszín

Fény Jógaterápiás Intézet
Szegfű u. 2.
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website