Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

JELENLÉT jógatábor Pilisszentléleken

2018. július 16. – 09:30 - 2018. július 22. – 18:00

pilisi csend és jelenlét jógatábor - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum

A tábor mottója: jelenlét a csendben

Csendnek nevezzük

általában, amikor valaki nyugodtan üldögél, és nem beszélget senkivel, talán még a szemét is becsukja, és éppen böjt napot tart. Az érzékszervek pihentetésén túl, igazából a háborgó elme csendjére van szükségünk.

A tudatos jelenlét (mindfulness, éber figyelem, éberség)

megközelítése és gyakorlatai nagyban segítenek bennünket, hogy finoman és gyengéden forduljunk magunk felé, majd vegyük észre milyen érzelmek, testi érzések és gondolatok vannak jelen önmagunk és esetleges fájdalmaink megtapasztalása során. Csak akkor vagyunk képesek magunkon segíteni, ha tudjuk hogy mit érzünk.

Folyamatosan gondolatok (szankalpák) merülnek fel. A tudatalatti (csitta) emlékekkel áll elő. A képzelet, a gondolkodás, a tűnődés és az elme más funkciói folyamatosan tovább működnek. Az értelem működését fel kell függeszteni. Az elme hullámait hagyni kell tökéletesen elcsitulni.

Az elmének a Csend Óceánjában kell megpihennie, és csak ekkor élvezhetünk valódi, örökké tartó csendet Sivánanda Mester szerint.

A Sivánada ásram napirendjét a világ sok helyén működő Sivánanda Ásramok programjai alapján állítottuk össze. Ez a pihenést, a jóga gyakorlásában való haladást, a spirituális fejlődést, a jókedvű közösségi programokat egyaránt biztosítja.

Oktató:
Gangá – Dr Szabó Anikó

Jelentkezés:
http://www.sivananda.hu/esemeny/iii-jogatabor

Sivánanda Ásramról bővebben: http://www.sivananda.hu/article/pilisszentleleki-asram-bemutatasa

Részletek

Kezdés:
2018. július 16. – 09:30
Vége:
2018. július 22. – 18:00
Esemény címkék:
, , , , , , , , , , ,

Helyszín

Pilisszentlélek – Sivánanda Asram
Pilisszentlélek, Magyarország + Google Térkép