Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A gyógyító légzés alaptechnikái tanfolyam 5 x 2 órában

2016. november 16. – 09:00 - 11:00

12900Ft
stresszelengedő - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum

Ha képesek vagyunk mélyebben és lassabban lélegezni, csökkentjük a légzésszámunkat, ezzel együtt a mindennapi stressz szintjét is.

Egy felnőtt percenként 16-20-at lélegzik, ami 8-ra, akár 4-re is csökkenthető. A nyugati orvoslás is egyre nagyobb figyelmet szentel a tudatos légzésnek, hiszen számos tanulmány igazolta már segítő, terápiás erejét.

A jóga tradíció többféle technikát is kínál a ki- és belégzés gyakorlására. Már napi néhány perc tudatos légzés oldja a stresszt, lenyugtatja az elmét, elűzi a fáradtságot és számos esetben terápiás hatással bír.

Sok ember helytelenül lélegzik,

így nem tudja teljes mértékben kihasználni a légzés stressz csökkentő, gyógyító hatását.

A légzés terápiás hatásának egyik titka, hogy míg a stressz a szimpatikus idegrendszert aktiválja és a stresszhormonok termelését serkenti, a lassú, mély légzés, főleg az elnyújtott kilégzés, a megnyugvásáért felelős paraszimpatikus idegrendszert, valamint a hangulatszabályozásban szerepet játszó szerotonin hormon termelését aktiválja.

A tanfolyam során az előkészítő ászanák (jógapózok) gyakorlása után lépésről lépésre megismerjük az alap légzéseket és a légzésszabályózó technikákat.

Javasoljuk stresszoldásra, pollen allergiásoknak, asztmásoknak, egyéb idült légúti betegségben szenvedőknek, és azoknak, akik egyszerűen csak vitálisabbá akarnak válni.

Részletek

Dátum:
2016. november 16.
Időpont:
09:00 - 11:00
Összeg:
12900Ft

Helyszín

Fény Jógaterápiás Intézet
Szegfű u. 2.
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website