Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A légzés csodája jógaműhely

2016. július 16. – 10:00 - 13:00

4.500Ft
légzés művészete - Dr Ganga Kvantum Natúr Kozmetikum

Ha képesek vagyunk mélyebben és lassabban lélegezni, csökkentjük a légzésszámunkat, ezzel együtt a mindennapi stressz szintjét is. Egy felnőtt percenként 16-20-at lélegzik, ami 8-ra, akár 4-re is csökkenthető. A nyugati orvoslás is egyre nagyobb figyelmet szentel a tudatos légzésnek, hiszen számos tanulmány igazolta már segítő, terápiás erejét.

A jóga tradíció többféle technikát is kínál a ki- és belégzés gyakorlására. Már napi néhány perc tudatos légzés oldja a stresszt, lenyugtatja az elmét, elűzi a fáradtságot és számos esetben terápiás hatással bír. Sok ember helytelenül lélegzik, így nem tudja teljes mértékben kihasználni a légzés stresszcsökkentő, gyógyító hatását.
A légzés terápiás hatásának egyik titka, hogy míg a stressz a szimpatikus idegrendszert aktiválja és a stresszhormonok termelését serkenti, a lassú, mély légzés, főleg az elnyújtott kilégzés, a megnyugvásáért felelős paraszimpatikus idegrendszert, valamint a hangulatszabályozásban szerepet játszó szerotonin hormon termelését aktiválja.
A műhely során – jó idő esetén az árnyas kertben – néhány előkészítő ászana (jógapóz) gyakorlása után lépésről lépésre megismerjük az alap légzéseket és a légzés szabályózó technikákat.

Mindezt tapasztalt légzéstréner, vezető jógaoktató irányításával, egyénre szabott javításaival, korrekciójával.
Javasoljuk stresszoldásra, pollen allergiásoknak, különböző idült légúti betegségben szenvedőknek, és azoknak, akik egyszerűen csak vitálisabbá akarnak válni.

Részletek

Dátum:
2016. július 16.
Időpont:
10:00 - 13:00
Összeg:
4.500Ft

Helyszín

Fény Jógaterápiás Intézet
Szegfű u. 2.
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website