Az újév új energia hullámokat áraszt felénk, aminek hatásait érdemes gondolatainkban, testedzésünkben, jógázásunkban és tetteinkben is figyelemmel kísérni. Vajon hogyan szolgáljuk legjobban a bennünk és szeretteinkben történő változásokat az új évben? Tegyünk újévi fogadalmat? Készítsünk gyakorlási, megvalósítási program terveket? Mi alapján válasszam meg olvasmányaimat? Érdemes feljegyzéseket készíteni tapasztalataimról, megéléseimről?

Valójában nem is kérdés, hogy érdemes és nagy haszonnal jár önmagunkat figyelni, elemezni, lejegyezni érzéseink és tapasztalataink meghatározó elemeit. Az idő sokkal értékesebb mint a pénz. Az idő a világ lelke. Szükséges az idő hasznos eltöltése fejlődésünkhöz és igazi boldogságunk megtalálásához.

Szakértők szerint egy új tevékenység (például valamilyen testmozgás vagy naplóírás) minimum 21 nap után válik szokássá, és 6 hónap után pedig a személyiségünk részévé. Így ha jól választjuk meg a mindennapi fókuszunkat, és sikerül is azt megtartanunk, az előbb-utóbb lényeges változást hoz az egész életünkbe.

Az élet nagyon rövid. Az idő elillan gyorsan. Számos akadály nehezití közben utunkat. Mindenki egyedül született meg, és mindenki egyedül megy el, ha eljön az ideje. A nagy embereknek azzal sikerül elismerést és tiszteletet kivívniuk, hogy minden másodpercet jól használnak fel.

Legelőször érdemes az idő értékét magunkban tudatosítani. Szükséges a következő napjainkat előre megtervezni. Jól működhet, ha péntek vagy vasárnap este a következő hét eseményeit letisztázzuk, véglegesítjük. Ezután már csak szigorúan követnünk kell a megtervezett napirendet. Napról napra növekedjünk az események megértésben, a pillanatok tudatosításban, és így biztosan fejlődünk az önismeretünkben, ami által mindenkit és minden eseményt sokkal árnyaltabban leszünk képesek megfigyelni és értelmezni. Érdemes szélesítenük látókörünket új olvasmányainkkal, melyeket előre betervezhetünk minden hétre. Ajánlott visszatérően betervezni a jutalmazásainkat is, akár egy finom ételt, szép ruhát, frissítő sétát,  egy nagyobb utazást, egy kellemes programot barátainkkal, rokonainkkal. Így a kitűzött céljaink könnyebben válnak valóra, és bizonyosan sikeresnek érezzük magunkat.

Éljünk mindig a jelen pillanatban, ahol valóban bármit megtehetünk, ami számunkra fontos. Éljünk minden nap úgy, mintha az lenne az utolsó napunk! Minden pillanat elengedhetetlenül fontos.

Share This