Dimetiltriptamin

Az N,N-dimetiltriptamin (dimetiltriptamin, N,N-DMT vagy DMT) a triptaminok közé tartozó pszichoaktív alkaloid, intenzív hallucinogén. Dózistól és beviteli módszertől függően ezek az élmények lehetnek rövid, enyhe tripek, vagy nagyon erős élmények; ezeket gyakran a valóságtól való teljes elszakadással, illetve leírhatatlan spirituális/idegen lényekkel és világokkal való találkozásként mesélik el.

dimetiltriptaminA bennszülött amazónai indián kultúrák a DMT-t az ayahuasca nevű sámánisztikus főzet fő összetevőjeként fogyasztják, spirituális illetve gyógyítási céllal. Gyógyszertani szempontból az ayahuasca a DMT-t egy MAOI-val kombinálja, ami lehetővé teszi, hogy a DMT orális úton működjön.

Sokféle növényben megtalálható. Kismértékben megjelenik állatokban és emberekben is. Felépítése hasonló a szerotoninéhoz, illetve a melatoninéhoz. Továbbá funkcionálisan hasonló a többi pszichedelikus triptaminhoz, mint az 5-MeO-DMT, a bufotenin, a pszilocin és a pszilocibin.

A tobozmirigy, amit a harmadik szemnek is neveznek, Hórusz szemének, vagy a lélek székhelyének, egy kis fenyőtoboz alakú szerv az agyad belsejében, mely hormonokat választ ki, mint a melatonin, a szerotonin és a DMT (Dimethyltryptamine), ami Lélek Molekulaként ismert.

A melatonin és a szerotonin felelős az alvási vagy a meditatív állapotokért, és a kényelem, boldogság és eufória érzelmi állapotaiért.

A DMT hatása kiterjed az időtágulásra, időutazásra, paranormális birodalmakba történő utazásokra, és spirituális lényekkel való találkozásokra más dimenziókban.

Share This