Ősz van, és ilyenkor sokan elutaznak régi kedves élményeik helyszínére, vagy új tájakat felfedezni egy napsütötte helyen, hiszen az utazás egyben terápia is a lelkünknek.

Az utazás, mint terápia…Utazás az egyik legjobb tanulási módszer önmagunkról, hiszen elengedjük a mindennapok forgatagát, és más tájak, emberek és kultúrák világát fogadjuk be, ami formálja belső világunkat, és teljesen kikapcsol, feltölt.

Nem kell sok részletet tudnunk az új helyszínekről, hiszen épp megismerni érkezünk oda, és így agyunk tudatos oldala kikapcsolódik. Megrögzült szokásaink is gyengülnek, hiszen az új helyszín nem alkalmas az ismétlésükre.

Sőt alkalmazkodva az új körülményekhez, közlekedési módokhoz, ízekhez és illatokhoz, szükséges új módon feltalálni magunkat. Így az utazás könnyen és gyorsan elsöpri korábbi szokásainkat.

Mély jelzés számunkra, hogy hogyan engedjük bele magunkat az új helyzetekbe, hiszen ott nekünk kell alkalmazkodnunk.

Ha képesek vagyunk ezt örömmel telten és könnyedén megélni, biztosan rendben van a lelkünk is.

Sokak számára elengedhetetlen a társaság az utazáshoz, mert könnyebb az új élmények feldolgozása, míg mások számára igazi csemege az egyedül utazás.

Az egyedül utazók általában teljesen ki vannak békülve magukkal, jól érzik magukat új emberek társaságában, még egy kevésbé ismert országban is.

Az utazás élménye valószínűleg annál mélyebben érint meg, minél messzebre kerülünk a megszokott körülményeinktől, a saját komfort zónánktól.

Mesés és felfedezésekkel teli utazásokat kívánunk!

Share This