Az adventi várakozás folyamata a szentséges Karácsony napjait varázsolja közelebb hozzánk a ráhangolódás, a készülődés örömével, és egyben lelkünk emlékezése is létrejön a hitünk, reményünk, szeretetünk megerősítése által.

Hetenként gyújtunk egy újabb és újabb gyertyát, segítve magunkat kikapcsolni az évvégi rohanásból, teljesítés kényszerekből, és közben belső értékeinket erősítjük a megszülető ünnepi csendben.

Az illatok egyszerűen és gyorsan segítenek bennünket átkapcsolni a mindennapok forgataga és meghitt pillanatok ragyogása között. A szaglás folyamata, az illatok érzékelése az energia testünkben a gyökér energiaközponthoz kapcsolódik, vagyis a gyökereinkhez, melyek Földanyához, földi létezésünkhöz kapcsolnak bennünket.

clove-316436_1280A fahéj, a szegfűszeg, a tömjén és mirha, vagy a mézes vanília, a narancs mindent átölelő illata jellemzi ezt az időszakot. A tömjén és a mirha találkozót szervez számunkra az Ég és Föld dimenziói között. A fahéj, a szegfűszeg felmelegíti szívünket egyre nagyobbra és nagyobbra tárva lelkünk mélységeit. A narancs fokozza belső és külső életkedvünket, örömünket.

Bármelyik illatot is kedveljük jobban, és alkalmazzuk többször, bizonyosan mindegyik illat kinyít egy titkos kaput szeretetteink és a saját lelkünk között. Lassan, elegánsan molekuláról molekulára vonulnak be az illatok részecskéi fizikailag is az orrunkba, a szaglóhám felületére kapcsolódva.

A hatás nem várat sokat magára, létrejön az érzés, mely a fizikai testünkben is érzékelést nyít bennünk, és már a bőrünkön és szívünkben is érezzük az ünnep molekuláit.

Share This