A jövő fenntartható illatai milyenek lesznek?

Egyre több szakértő foglalkozik a digitális technológia hatásaival a jövő illataira vonatkozólag is. A biotechnológia legújabb vívmányaiban nagyon érdekes fejlesztések jelentek meg, mivel mikrobiológiai fermentációval sikerült előállítani természetes illatok kémiai komponenseit. A Givaudan vagy Firmenich illatcégek már korábban is produkáltak mikrobiológiai alapon természetes alapú illatokat.

A következő lépés az lehet, amikor biotechnológiai úton eltávolítják az allergéneket, melyek természetes módon találhatóak meg a gyógynövények összetevőiben, anélkül hogy károsítanák az illat profilját.

Megújuló aromák a hulladékokból

Túlnépesedett világunkban limitált természetes forrás érhető el, azzal együtt, hogy növekvő GPD értéket produkálunk a fejlesztett területekből, melyek egyre több szépségápolási terméket vásárolnak meg. Óriási felvevő piac van az öko illatokra, melyek aromáit hulladékokból vonják ki.

a jövő fenntartható illatai - Dr Ganga

A L’Oreal cég vezető szerep tölt be a quinoá hulladékából kivont összetevőkkel kapcsolatban, melyeket fontos összetevőként alkalmaznak termékeikben.

Ígéretes jövő

A futurisztukusabb elképzelések szerint nagyon várják az emberek a digitális illatokat és a megvalósítható aromákat előállító technológiákat. Például az Olfa Laboratórium már fejleszti a digitális illatok előállítására alkalmas technológiákat az aroma molekulák létrehozásával.

Egy másik okos példa az eScent cég törekvése olyan intelligens technológiára, mely intelligensen kiszorítja az egyéni illatokat.

A jelentős előnyök egyike, hogy az új technológiák lecsökkentik azokat a kockázatokat, amelyek akkor alakulnak, amikor direktben a bőrre visszük az illatokat.

Ezek az új törekvések mindenképpen új utakat nyítnak az alapanyag gyártók részére,

mert ilyen módon új fenntartható illatok készíthetőek, melyek által a fogyasztók teljes mértékben élvezhetik az egyéni érzéki tapasztalatokat.

Share This